2010. november 14., vasárnap

Yoann Gourcuff







Yoann Gourcuff


Születési dátum: 1986. július 11.
Magasság: 185 cm
Állampolgárság: francia



Karrier:
Az új Zidane-ként emlegetett fiatal francia labdarúgó, jelenleg a Lyon játékosa, de  Bordeaux-t és az AC Milant is erősítette.
Egyszeres francia bajnok, a 2009-es évben legjobb francia labdarúgójának választották.





Botrány:
Manapság Gourcuff a francia válogatott kezdőembere, de a csapaton belüli belviszályok nem hatottak túl jól rá. Állítólag a fiatal francia nincs túl jóban csapattársával, Franck Ribéryvel. Az egyik angol újság szerint a Dél-Afrikai világbajnokság  első meccsén Yoann Gourcuff gyenge játéka is a rossz közösség miatt volt, ugyanis Anelka Ribéryvel együtt folyamatosan zrikálta a fiatal középpályást. Állítólag ennek több oka is van, a francia lapok szerint Gourcuff  "túl "fehér", és túl jó fiú.
Mindenesetre Ribéry tagadta a vádakat, hogy terrorizálná csapattársát.





A  francia válogatott egykori orvosa, Placet doktor szerint azonban a háttérben más okok is húzódnak.
Placet szerint a kettejük közötti viharos kapcsolat első számú oka nem más, mint a Wahiba Ribéry, a Bayern játékosának a felesége és Gourcuff közötti kisebb veszekedés, amellyel a Zahia-ügy miatt bosszulta meg magát a férjén Wahiba.
"A válogatott tunéziai felkészülése alatt szinte pattanásig feszült a helyzet. Egyesíti beszélgetésen szóba kerültek a különböző korábbi kalandok, és ebből veszekedések, viták is kialakultak az érintett játékosok között. Wahiba is elmondta a véleményét, és közben le sem vette a szemét Gourcuffról, aki egyedül, barátnője nélkül utazott el Tunéziába, ellentétben a többi játékossal. Nyilvánvaló volt, hogy Wahiba csak provokálni akarja a férjét, hogy így álljon bosszút Zahiáért, és a jelek szerint el is érte a célját, mert Ribéry bedőlt, és attól kezdve haragudott Yoannra..." - írja könyvében Placet.



Magánélet:
Yoann magánéletéről nemigen nyilatkozik, de két éve állítólag Laure Manaudou olimpiai bajnok úszónővel volt egy rövid viharos kapcsolata.
Tavaly összehozták a vele egyidős Marie Steiss modellel, a volt francia elnök Dominique de Villepin lányával. De hogy igaz volt-e a dolog, vagy sem, arról semmi hír.




Egyébként Yoann a francia lányok elsőszámú kedvence, sőt, az origo című internetes lap szavazásán őt találták a legjóképűbb focistának a világbajnokságon. Nem mellesleg a népszerű Kickette internetes magazin legszexibb labdarúgók listájának első helyén áll.







ÉRTÉKELÉS:


2 megjegyzés:

  1. Gourcuff szép. Talán szebb is, mint ahogy egy férfinek kellene. Jobban bírom, amikor borostásabb, mert akkor már belelátom a FÉRFIT. De még fiatal,neki pedig az idő biztos jót fog tenni.
    Nálam azért: *****

    VálaszTörlés
  2. Yoann a legjóképűbb!

    VálaszTörlés